Beeldend kunstenaars

Stichting  Laethbloeyer presenteert  met trots de elf beeldend kunstenaars  van ZOMERSYMFONIE 2022 

Ferdi Wouters

www.atelier-fersier.com

De bijzondere vormgeving van Ferdi’s werk wordt onderbouwd door de indrukwekkende symboliek en afwerking. Dankzij zijn passie voor het materiaal, brede kennis van kunst als voormalig kunstdocent en als zoon van een edelsmid is hij in staat om bijna alles te maken wat hij bedenkt. Deze kennis zie je terug in het beeldend werk, welke niet alleen bestaat uit edel en onedel metaal, maar ook uit hout, leer, acrylaat en (edel)stenen. Of hij nu ruimtelijke beelden en objecten, exclusieve sieraden of originele gebruiksvoorwerpen ontwerpt en uitvoert, uit alles spreekt  van liefde voor het vak en een groot perfectionisme. 

Wilma Lakke 

www.rodekunst.nl

Spelenderwijs ontwerpt Wilma spannende beelden waar vaart in zit. Met trots toont ze haar krachtige beelden die spannende lijnen en zachte vormen bevatten.   De lijnen die naar iets toe lopen zonder hobbels of bobbels, zorgen voor een gevoel van spanning. Het werk is gemaakt van epoxy of polyester. Dit alles in de kleur ROOD, welke in evenwicht is met de krachtige vorm van de beelden; ze zijn geen concurenten maar versterken elkaar. 

Bert Koerts

www.bertkoerts.nl

Het begon allemaal met de aanschaf van een lasapparaat voor het maken van een hek in de tuin. Bert ontdekte het plezier in het puzzelen met vormen, verhoudingen en technieken. ’Pruts’n met pruttel’ noemt hij het werken aan zijn beelden van materialen waar mensen afstand van hebben gedaan. Meestal bestaat dit uit sloopstaal, resthout en rvs-keukenspullen. Als buitenmens verbeeldt hij graag de situaties uit de natuur. 

Ida Scheijgrond

www.idascheijgrond.nl

Opgroeiend tussen zee en duin had Ida van jongs af aan voldoende ruimte om zich te ontwikkelen. Vanaf eind jaren negentig begon ze met afvalglas in keramiek te experimenteren. In de loop der jaren heeft ze vele cursussen en opleidingen gevolgd, zo is ze onlangs nog afgestudeerd in de hogere graad van het Instituut van Kunst en Arbeid te Mechelen. Momenteel is Ida bezig met haar specialisatie. Door haar brede kennis is een eigenzinnige en eigenwijze aanpak ontstaan van glasvormen en andere materialen.

Jose Jonkers

www.zjozee.com

Wat begon met etaleren en decorbouwen, groeide al snel uit tot het maken van beeldende kunst en met name ruimtelijk werk. De liefde voor de natuur zie je terug in haar beelden, sculpturen, installaties en Landart. Ze laat je door een vergrootglas zien hoe indrukwekkend de natuur is. Sinds een aantal jaren maakt ze haar installaties in samenwerking met Natasje Ahout, met wie ze vorig jaar het collectief ZEEEN heeft opgericht. De installatie die ze tonen is verbonden aan de Marianentrog, de zee is daar 11 km diep. Dit thema loopt parallel aan de stilte en de geestelijke verdieping die zj de afgelopen jaren hebben ervaren.

Wytske van de Kamp

www.facebook.com/wytske.vandekamp

Als veelzijdig kunstenaar, kunstdocent en organisator van de Kunst-Expo, kunstmanifestatie en Art Fair is zij een bekend gezicht in Dordrecht en omstreken. Tijdens Zomersymfonie 2022 zal zij midden in het park vanaf haar standplaats de kunstenaars en bezoekers met elkaar verbinden. Wytske is een creatief proces van experimenteren, uitproberen en zoeken. Met haar beelden van brons en neolith en haar schilderijen laat ze je genieten van de mooie dingen in het leven. 

Leo Gerritsen

www.leogerritsen.eu

Sinds de kunstopleiding aan de Sint Joost te Breda heeft Leo vele opdrachten vervuld bij scholen en andere openbare gebouwen.Vanuit zijn opleidingen en uitgebreide kennis als kunstdocent is hij zich bezig gaan houden met het bouwen van architectonische objecten uit cortenstaal. Bouwsels voor buiten, met een eigenzinnige uitstraling.Eigenwijs en autonoom van karakter, maar toch ook functioneel. Zo wordt de natuur onderdeel van de kunst.

Peter van Beveren

www.petervanbeveren.nl

De beelden van Peter zijn ontstaan uit de liefde voor hout. De sculpturen ontstaan uit wat het hout hem te bieden heeft. Werken met hout is werken met levend materiaal. Hout leeft en blijft leven. De nerven, scheuren, knoesten en draaiingen in het hout sturen hem naar het eindresultaat tijdens het hakken en snijden. Met liefde toont hij het hele weekend van Zomersymfonie zijn passie.

SharonWelsh

De veelzijdige Sharon, geboren in Newcastle Upon Tyne in Engeland, houdt van tekenen en schilderen en alles wat met kunst te maken heeft. Ze omarmt het leven en dit komt tot uiting in haar werk. Haar schilderijen tonen zowel de prikkelingen als de rust in haar omgeving. De kracht  van verf laat ze spatten op het doek en verrast een ieder hiermee.

Thea Kanters

www.keramiektheakanters.weebly.com

Afgestudeerd in de richting keramische en ruimtelijke vormgeving en als docent handvaardigheid, kunstgeschiedenis en tekenen begon zij haar carrière. Ze heeft inmiddels haar eigen keramisch atelier, waar ze nu full time haar eigen beelden maakt. Haar werk is geïnspireerd op elementen uit de natuur, de oerkrachten. De houding  van aar organische vrouwenfiguren gebruikt ze als een taal, om emoties uit te drukken. Ervaar de krachht, schoonheid en verbondenheid met de ons omringende natuur en laat je door Thea meevoeren op de golven van haar fantasie. 

Maria Vermijn

www.atelier-fersier.com

Vertel met geen sprookjes..... maar de liefde... is een regel uit één van de vele gedichten die Maria tot nu toe geschreven heeft. Alles wat zij waarneemt denkt of voelt, vat zij samen op papier. Ze schildert met woorden, die zij op eigen wijze over brengt op de toeschouwer. Naast het ydillische gedichtenlaantje in het park is ook een installatie van haar te zien rondom de dikste boom van het park. Tevens schrijft Maria ook de verhalen voor poppentheater Xiewel dat op zaterdagmiddag 2 voorstellingen zal spelen en zelf zal zij op zondagmiddag sprookjes vertellen uit haar sprookjesboek.