Beeldend kunstenaars

Stichting  Laethbloeyer presenteert binnenkort met trots de  beeldend kunstenaars  die zich zullen presenteren tijdens ZOMERSYMFONIE 2018

Ferdi Wouters

 www.atelier-fersier.com      

Vloeiende lijnen en een onorthodoxe combinatie van uiteenlopende materialen kenmerken het werk van edelsmid en vormgever Ferdi Wouters.

Of hij nu ruimtelijke beelden en objecten, exclusieve sieraden of originele gebruiksvoorwerpen ontwerpt en uitvoert, uit alles spreekt  liefde voor het vak en een groot perfectionisme. 

Cobi Dierikx

www.cobidierikx.nl

Staal geeft je een andere blik op de natuur en de natuur een andere blik op staal door middel van de overeenkomst van het kijken. Abstracte vormgeving contrasteert prachtig in een natuurlijke omgeving.

Thea Kanters

 www.keramiektheakanters.weebly.com

Haar keramische beelden zijn geinspireerd op elementen uit de natuur, de oerkrachten. Vanuit een voorliefde voor science-fiction, speurt zij naar overeenkomsten en symbiose tussen mens, dier en plant.

Ervaar de kracht, schoonheid en verbondenheid met de ons omringende natuur en laat je door Thea Kanters meevoeren op de golven van haar fantasie.

 

Hettie Drost 

www.bloemstylingoplocatie.nl

   

Als klein meisje had ze een droom. Haar eigen bloementuin of bloemenwinkeltje waar ze de allermooiste dingen kon creëren. Veel mooie kleuren, buitengroen, vrijheid en veel gezelligheid. In 2014 heeft ze haar droom en verlangen in vervulling laten gaan. Plokje is ontstaan, haar eigen unieke idee en haar bloemenwereld. 

Mieke van den Hoogen Huijgen 

www.miekevandenhoogen.nl

Naast vrouwenbeelden maak ik ook keramische objecten. In deze objecten kan ik mijn fantasie kwijt. Ze worden gemaakt voor het plezier in de vormen. 

Saskia Peschar

https://nl-nl.facebook.com/PescharKeramiek

Klei ligt als het ware te wachten op mijn aanraking en de warmte van mijn hand. Het werk dat zich dan vormt is zowel een bewust als een onbewust proces.

De bouwsels van keramiek met hout, draad en ijzer ontstaan uit herinneringen, verlangens, uit sprookjes en uit spel. 

Monique van den Boomen

www.moniquevandenboomen.nl

Mij intrigeert het hoe verschillende materialen zich tot elkaar verhouden als je ze combineert.Vooral de kleuren en texturen, glans en dofheid, karakter of andere eigenschappen.Favoriete materialen en technieken zijn voor mij keramiek, wolvilt, polymeer klei, plastics. En hout, messing , Delfts blauw, gevonden onderdelen en dingen uit de natuur.

Jeroen van Leeuwen

www.jvanleeuwen.com

Mijn kennis van de verschillende steensoorten heb ik in de loop der jaren door studie en ervaring opgebouwd. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het werken in harde steensoorten zoals marmer en graniet. Maar ook het zachtere serpentijn en albast zijn stenen waar ik regelmatig en met plezier in werk. De afgelopen 25 jaar heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld, met een grote voorkeur voor torso’s.

Mijn beelden zijn krachtig door hun (bedrieglijk) eenvoudige maar subtiele vormen en stoere materiaalkeuze. Tegelijkertijd zijn ze zacht en aaibaar door hun glad gepolijste afwerking: ze nodigen uit tot aanraken. 

Joek van Draanen

www.vandraane

Joek van Draanen creëert eigenzinnige, fantasierijke sculpturen. Ze zijn speels, ontwapenend en ontlokken vaak een milde glimlach aan de toeschouwer. De typerende groene kleur van het gepatineerde brons versterkt de kleur van het bijna transparante glas. In Joek’s kunstwerken zie je de vakkundige en liefdevolle wijze waarmee ze zijn vervaardigd.

Clim Schots

www.art-beid.nl

Dordtenaar Clim Schots (59) oefent een uitstervend ambacht uit: houtsnijden. Honderden uren boetseert, snijdt en gutst hij om hout tot kunst te verheffen. Hoofden van historische figuren, fraaie ornamenten door niemand minder dan de Dordtse vakman zelf, gesneden uit een oude paal. Beeldhouwen is het wegnemen van materiaal tot er een bepaalde vorm ontstaat (extractie). Klassiek beeldhouwen/beeldsnijden is een puur ambachtelijk ambacht dat al eeuwen lang onveranderd wordt uitgevoerd.

LISANT Productions

 

www.lisantproductions.wixsite.com/lisant

Lisant Productions bestaat sinds 2014 en drijvende krachten zijn Lisanne van Brakel en Anton Schrauwen. Een enthousiast kunstenaarsduo dat projecten uitvoert in het grensgebied van land art, performancekunst, theater en muziek met Lisanten in de hoofdrol. Door in te spelen op locatiemogelijkheden worden invalshoeken gecreëerd die niet eerder verkend zijn of zichtbaar waren. 

Wytske van de Kamp

  http://www.kamp-art.nl

Van de Kamp is in een creatief proces van experimenteren, uitproberen, en zoeken. Ze houdt van de vele facetten, onderwerpen en vrijheid, die het schilderen biedt: impressionistisch, fijn en speels met penseel in aquarel en acryl; expressionistisch of abstract, ritmisch en levendig met spatels in acryl of olieverf; naaktposes, subtiel en ingetogen in o.a. pastel, acryl en conté.