Dichters

Op zondagmiddag zullen op 5  podia verspreid door het park dichteres Jehanne Hulsman, dichterscollectief Dichtbeideklank, ex stadsdichter Marieke van Leeuwen en dichter/schrijver Maria Vermijn voordragen uit eigen werk. 

        

Maria Vermijn  zal met haar gedichten een gedichtenlaantje creëren in Park Merwestein.
Zondagmiddag zal zij een ook aantal korte sprookjes voorlezen. www.mariavermijn.com
 
Jehanne Hulsman, juriste, musicienne, schilderes, dichteres en vooral een sociaal bewogen mens. Mede door haar werk is zij de mensheid beter gaan leren kennen en zeker niet altijd tot haar grote vreugde. 
 
 

Dichtbeideklank is een nieuw Dordts collectief opgericht door Peter M. van der Linden en bestaat uit zowel dichters als muzikanten. Groen en rijp, vormvast en vrij, romantisch en rauw, allemaal verenigd in een club enthousiastelingen. Wat bindt is de liefde voor taal en de wortels in Dordrecht. Kom luisteren naar een frisse wind die waait in de Dordtse poëzie. Wat je hoort is niet vooraf bedacht maar ontstaat spontaan door de synergie tussen dichter en muzikant en dichters onderling. Daardoor blijft het fris en spannend en is elk optreden anders. Dichtbeideklank bestaat uit de dichters Wessel Klootwijk, Merel Meijers, Jaime Quant, Jacoline de Heer, Kees-Jan Visser, Peter M. van der Linden en gitarist Arjan Loeve.