Vrijdagavond opent Zomersymfonie met een Vocal Concert van SwingS o.l.v Judith Ellis en Herman van Rooijen op piano.

Swings staat voor Spread your wings and Sing. Het is een nieuw projectkoor dat mensen van alle leeftijden de kans geeft om hun passie te beleven, namelijk zingen en door zingen hun vleugels uit te slaan en hun grenzen te verleggen.    

Het koor beperkt zich niet tot een genre maar wil muziek van allerlei stijlen laten horen, van klassiek tot pop, musical, jazz, enzovoort

 

Voor het openingsconcert van Zomersymfonie is gekozen voor een aantal bekende licht klassieke melodieën, o.a Barcarolle van Offenbach, Summertime van Gershwin en On Wings of Song van Mendelssohn.

Ook staan op het programma liedjes uit de musical FindingNeverland die vertelt hoe de schrijver J.M. Barrie het verhaal van Peter Pan heeft verzonnen. Betoverende muziek voor een zomeravond in het park.

 

Zaterdagavond vanaf half 8 kunt u genieten van een licht klassiek door PHIL GOOD, onderdeel van het Dordrechts Philharmonisch Orkest.    

PhilGood is opgericht om aan de behoefte te voldoen van mensen die ontspannen muziek willen maken in een orkest.  Op 4 januari 2009 vond de allereerste repetitie plaats. Phil Good is van start gegaan met 33 muzikanten onder leiding van de helaas overleden dirigent Piet de Kievit. 

Nu 9 Jaar later is het orkest uitgegroeid tot 60 muzikanten. De ervaring van de muzikanten varieert van enkele jaren tot ruim 70 jaar! Iedere dinsdagavond wordt er gerepeteerd in het BeneVia muziekcentrum aan de Spirea te Dordrecht. De muziek die gespeeld wordt is zeer divers; van dixieland tot pop, van musical tot licht klassiek, van mars tot filmmuziek.

Veel plezier met het kijken en luisteren naar PhilGood.

Neem zelf uw hapje en drankje en eventueel stoeltje of plaid mee, of koop wat lekkers bij DELICATENTO en geniet van de ongedwongen sfeer en de prachtige muziek.  

Op zondagochtend zullen jonge musici en het KINDERKOOR MOZAÏEK van de Montessorischool te Dordrecht  acte de presence geven op het OPEN PODIUM. Het geheel  onder leiding van vak-docente MUZIEK en DANS, YVETTE BAAN. Diverse JONGE MUSICI zullen zich presenteren.

Op zondagmiddag zullen musici en dichters korte optredens verzorgen op kleine podia in het park o.a.:

Margot Marres, Harp                                     

 

André Oerlemans, singer songwriter, gitaar en zang

Popkoor Mozaïek Voices o.l.v. Yvette Baan

De zesde editie van Zomersymfonie wordt afgesloten met een concert door Ensemble AMUSE